אודות


מלמולים במגוון נושאים.

מלמולים של תינוקות

מלמול קנוני הוא שלב בהתפתחות השפה אצל תינוקות, המתרחש בגיל 6 חודשים בערך, לאחר שלב המשחק הקולי. בשלב זה הקולות שהתינוק מפיק נשמעים יותר ויותר כמו דיבור. במקום תנועות והברות מבודדות הוא מפיק רצפים של הברות. בהתחלה רצפים אלה הם חזרה על אותה ההברה (בה, בה, בה,בה…) לאחר מכן מורכבים רצפים של עיצורים ותנועות שונים (מה-דו-די-גה-גו…). בשלב זה תינוקות עדיין אינם מחקים צלילים אופייניים לשפת האם, ולמעשה ילדים בכול העולם ממלמלים בשלב זה צלילים דומים.

מלמול שיחה או עגת תינוקות היא שלב בהתפתחות השפה אצל תינוקות, המתרחש בגיל 10 חודשים בערך, לאחר הופעת המלמול הקנוני. בשלב זה מלמולי התינוק אינם מילים ממשיות עדיין, אך הם נשמעים יותר ויותר כמו דיבור, בשל השימוש בהטעמה וניגון בדומה למבוגרים. בשלב זה הצלילים שהתינוק מבטא מתחילים להיות מותאמים לשפה שסביבו, ותינוקות ממקומות שונים בעולם מתחילים להישמע שונה זה מזה.

"דיבור תינוקי" הוא עוד שיטה בלתי־מודעת־למחצה לסייע לילד לתפוס שפה, והיא נפוצה בכל המערב. לפי ד"ר דניאל דור. "אנחנו לוקחים באופן שיטתי מילים מסוימות, מאטים את הדיבור, מגביהים את הטון ומבליטים את גבולות המילה. זה נשמע לנו חמוד, אבל למעשה זו גרסה קלה יותר לעיכול של המילה, שסביר להניח שלילדים יהיה קל יותר לתפוס".

מלמולים חסרי שליטה

מלמולים מתוך שינה

חזרה: מלמול שם או מילה שוב ושוב, חזרה על ביטוי או פעולה מסוימת ללא הפסק – הפרעה כפייתית

מגע מלווה במלמולים

ממלמל/ת לעצמו/ה בקול

אנגרמה: ממולל מלמול למולם

למל"ם – לא מועיל לא מזיק